FAQ

De meestgestelde vragen van onze klanten op een rijtje

Als jij zelf je boekhouding doet, helpen wij je wel met de jaarafsluiting, maar dan ligt er ook een stuk verantwoordelijkheid bij jou. Wij zijn er dan wel ter controle op jouw boekhouding. Zo zorgen we er samen voor dat je belastingaangifte (die wij in de meeste gevallen wel voor je doen) helemaal klopt en dat er geen losse eindjes zijn. Hoe dit precies zit, wie wat doet, hoe we samen de jaarafsluiting tiptop in orde maken en hoe het zit met de kosten van deze controle lees je allemaal in het document over de Jaarafsluiting.

We willen graag transparant zijn over onze kosten. Dus hierbij een toelichting met een aantal voorbeeld over de opbouw van onze kosten. In de offerte die je eerder van ons hebt ontvangen vind je de bedragen die we hebben afgesproken.

Onze diensten zijn grofweg op te delen in twee delen:

  • Puzzelstuk A, de werkzaamheden voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting/VPB .
  • Puzzelstuk B, de werkzaamheden aan je boekhouding en alle bijkomende werkzaamheden.

 

Puzzelstuk A, de aangifte.

Dat is de aangifte inkomstenbelasting als je een eenmanszaak of VOF hebt of de aangifte vennootschapsbelasting als je een BV hebt. Dit zijn de werkzaamheden voor het opstellen van de aangifte aan het einde van het boekjaar.

Deze werkzaamheden vallen onder het vaste tarief dat we je jaarlijks factureren. Je weet dus al van tevoren hoeveel dit je gaat kosten.

Omschrijving van de werkzaamheden:

Voor de inkomstenbelasting:
- opvragen van de relevante documenten
- de checklist
- opstellen van de aangifte
- doornemen van de aangifte
- aanvragen van voorlopige aanslagen gedurende en na afloop van het jaar
- correspondentie die logischerwijs samenhangt met deze werkzaamheden

Voor de Vennootschapsbelasting;
- opstellen van de aangifte VPB
- opstellen van de deponeringsstukken voor de VPB
- de aangifte doornemen
- aanvragen van voorlopige aanslagen gedurende en na afloop van het jaar
- correspondentie die logischerwijs samenhangt met deze werkzaamheden

 

Puzzelstuk B, werkzaamheden voor de boekhouding.

Je hebt de boekhouding gedurende het jaar zelf bijgehouden. Je hebt je facturen verstuurd naar je klant, je hebt bonnen en facturen ingeboekt, de bankregels allemaal gekoppeld en de btw aangifte gedaan. Dat heb je naar beste kunnen gedaan en sowieso op voorhand onze complimenten daarvoor.

Maar voordat de boekhouding kan worden opgenomen in de aangifte dan moet deze van voldoende kwaliteit zijn en mag geen fouten bevatten. Dat is waar wij je bij gaan helpen en dat gaat als volgt.

  • We hebben met jou (op verzoek) een Zoom-call en delen alle losse eindjes met je. Vervolgens verdelen de to do’s.
  • Jij en wij gaan aan de slag met de to do’s en bepalen een deadline daarvoor
  • Als alle losse eindjes weggewerkt zijn, ronden we samen (op verzoek) af in nog een zoom call en daarnaast bespreken we de definitieve cijfers.

Werkzaamheden aan de boekhouding doen we tegen uurtje-factuurtje. Waarom? Omdat het totaal afhankelijk is van jouw secuurheid in de boekhouding, hoeveel tijd we hieraan kwijt zijn. Met andere woorden, hoe beter jij je boekhouding doet, hoe minder geld het je kost. Voor de tijd die we hieraan besteden ontvang je dus na afloop van de werkzaamheden een factuur.

Heb je een vraag over de boekhouding, wil je advies over de aanschaf van een andere auto of een keer via Zoom de boekhouding helemaal gladstrijken? Dan kan dat natuurlijk! Bedenk je wel dat we die tijd ook bijhouden en aan je factureren. 

Succes!

"Dauriard en zijn team en geenboekhoudernodig.nl hebben mij het vertrouwen gegeven dat ik zelf mijn boekhouding kan doen. Ik regel alles zelf in Moneybird en indien nodig kunnen ze mij daarbij helpen. Ik zag er altijd als een berg tegenop maar nu begin ik het boekhouden zelfs leuk te vinden!"

"Dauriard is een prima adviseur die met zijn tijd meegaat, met oog voor de kleine ondernemer en de kwaliteit om complexe vraagstukken op een begrijpelijke manier uit te leggen."

"Dauriard en zijn team en geenboekhoudernodig.nl denken mee met de ondernemer. De tips, blogs en adviezen zorgen ervoor dat wij het maximale halen uit Moneybird. Het is een inmiddels ondenkbare schakel in de B2B en B2C.  Doordat wij nu zelf grotendeels de boekhouding doen, zijn de kosten afgenomen en is de omzet toegenomen."

"Toen ik begon met ondernemen, wilde ik liever de hele boekhouding uit handen geven. Ik zag op tegen de taaie kost en 'het gedoe met cijfers'. Nu ik Moneybird gebruik, zie ik dat dit helemaal niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Met alle tips en tricks weet ik precies hoe ik dingen moet invoeren en bovendien kan ik voor hulp altijd bij Dauriard en zijn team terecht. Het is een sprong in het diepe maar ik kan het iedereen aanraden."