fbpx

Moneybird en de zakelijke rekening

Wanneer je start als ondernemer, komt er een punt waarop je een zakelijke rekening gaat openen. Hoewel je hiervoor ook een privérekening kunt gebruiken, raden wij dit ten zeerste af. Zaken gaan te veel door elkaar lopen, het bemoeilijkt de boekhouding en bovendien staat het niet erg professioneel. Wanneer je betalingsmogelijkheden als Ideal, automatische incasso of pinnen wil aanbieden aan klanten, is het hebben van een zakelijke rekening zelfs verplicht. Gewoon doen dus.

 

Als je gebruikmaakt van het boekhoudprogramma Moneybird raden wij aan te kiezen voor een zakelijke rekening bij Bunq of KNAB of ING of Rabobank. De rekeningen van deze banken kunnen namelijk rechtstreeks gekoppeld worden aan de boekhouding in Moneybird. Je hoeft dan nooit transacties te downloaden en uploaden want het is automatisch gelinkt.  Bij KNAB (en sommige andere banken) heb je bovendien de optie om verschillende rekeningen aan te maken. Op die manier kan je heel gericht ‘potjes’ aanleggen voor verschillende doelen.

Moneybird en zakelijke rekening
Het is slim om potjes aan te leggen voor bepaalde uitgaven of spaardoelen

 

Inrichten zakelijke rekening

 

Ons advies is om de zakelijke rekening (indien mogelijk) als volgt in te richten:

1) Betaalrekening voor dagelijkse transacties
2) Een potje voor de btw. Deze kan je vullen met het bedrag dat uit de boekhouding van Moneybird komt rollen.
3) Een potje met spaargeld. Dit kan je gebruiken voor een investering of appel voor de dorst. Houdt bij dan wel rekening met mogelijkheid dat je belasting over inkomsten uit vermogen (box 3) moet betalen.
4) Een potje voor de inkomstenbelasting/voorlopige aanslag.

Wil je toch liever voor een andere bank dan ING, Bunq of KNAB kiezen omdat je daar al jaren trouwe klant bent of omdat je ‘groen’ wil bankieren? Ook dat is mogelijk wanneer je gebruikmaakt van Moneybird. Je kunt dan gewoon transactiebestanden downloaden en die upload je vervolgens zelf in Moneybird.