fbpx

Heb jij een webwinkel of wil je er een beginnen? Dan hebben wij goed nieuws. Moneybird heeft namelijk een tool waarmee het in veel gevallen mogelijk is de administratie van je webshop aan Moneybird te koppelen. Zo werk je sneller, voorkom je fouten en zie je meteen hoe je bedrijf er financieel voorstaat.

 

Partners webshop Moneybird

Met een API van Moneybird kun jij de administratie van je webwinkel aan je financiële administratie in Moneybird koppelen. Alles wat je verkoopt, de facturen die je stuurt en de contactinformatie van je klanten komen automatisch in Moneybird te staan. Op dit moment is samenwerking met de volgende partners mogelijk:

  • Webwinkelfacturen.nl: koppelingen met Lightspeed, Mijnwebwinkel, CCV Shop, WooCommerce, PrestaShop, Opencart, Shopify, Magento, Bol.com, Jouwweb en Amazon. Ook is er een koppeling met Ecwid, een populaire verkoop-plugin op social media.
  • Combidesk: koppelingen met Lightspeed, Mijnwebwinkel, CCV Shop, WooCommerce, Magento en Shopify.
  • Sesam solutions: Plugin om WooCommerce of Easy Digital Downloads te koppelen aan jouw Moneybird-administratie. 
  • ExtensionTree: Koppeling met WooCommerce.
  • Magextensions.io: Koppeling met Magento 2 webshop.

 

Kosten webshop Moneybird

Een koppeling van Moneybird met je webshop is helaas niet gratis. Wat de kosten zijn, hangt af van welke software jij gebruikt. Sommige hebben een gratis proefperiode van 30 dagen, waarbij je de voordelen van een koppeling kunt zien. Bij andere partijen betaal je eenmalig € 350,-.

 

Soorten webwinkels

Er zijn grofweg twee manieren om te zorgen dat jouw webwinkel online verschijnt. Je kunt alles zelf doen, of je kunt het uitbesteden. Gelukkig maakt dat in dit geval niet uit: voor beide opties bestaat een passende koppeling.

 

Uitbesteden 

Hierbij maak je gebruik van een online aanbieder. Je kunt eenvoudig het design van je winkel bij elkaar klikken en aanbieder is verantwoordelijk voor alle techniek. Zo kun je zonder enige technische kennis snel een webwinkel beginnen. Voorbeelden van partijen die je helpen een webwinkel te bouwen zijn Lightspeed, Mijnwebwinkel, CCV, Shopify en JouwWeb.

 

Zelf bouwen 

Ben jij technisch of vind je het leuk om je erin te verdiepen? Dan kun je via open source zelf je webwinkel bouwen. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het hosten en onderhoud van de winkel, maar je kunt alles wel precies aanpassen zoals jij wil. Een paar open source aanbieders om je webshop mee te bouwen zijn WooCommerce, PrestaShop, Opencart en Magento.

Dus wat voor webwinkel je ook hebt of overweegt te beginnen: doe je voordeel met deze API. Bekijk ook welke andere koppelingen je kunnen helpen.