fbpx

Met een huisstijl zorg je dat jouw bedrijf direct herkenbaar is. Handig, want zonder ook maar een woord te lezen, herkennen mensen jouw kleuren, logo of lettertype en weten ze dat ze met jouw bedrijf te maken hebben. Met Moneybird kun je je huisstijl laten terugkomen in de rekeningen en e-mails die je verstuurd. Daarnaast kun je facturen precies opmaken zoals jij wilt.

 

Huisstijlaanpassingen in Moneybird 

Hoe vaker je je huisstijl gebruikt, hoe eerder mensen je herkennen. Reden te meer om ook in je financiële uitingen herkenbaar te zijn. Met Moneybird kunt je je huisstijl zo ver doorvoeren als je wilt. Dat begint met je logo, kleuren, lettertype en lettergrootte. Maar je kunt in je facturen ook een achtergrond, QR-codes of zelfs de totale indeling bepalen.

E-mails

Voor e-mails gelden zelfs meer mogelijkheden. Naast de opmaak van je e-mails met afbeeldingen, logo en kleuren, kun je ook de header, het gedeelte bovenaan de e-mail, aanpassen aan je eigen huisstijl. Hetzelfde geldt voor de footer, het gedeelte onderaan de e-mail. Hier kun je standaard je contactgegevens of een persoonlijke handtekening met profielfoto toevoegen.

Dit is een voorbeeld van een gepersonaliseerde e-mail:

 

huisstijl emails moneybird

 

Personaliseren 

Naast de standaardfuncties van Moneybird, kun je de opmaak van je offertes en facturen nog verder personaliseren. Gebruik hiervoor Cascading Style Sheets (CSS), een techniek waarmee je webpagina’s opmaakt. Met CSS kun je de lay-out van facturen en offertes volledig zelf bepalen en ben je niet meer gebonden aan de opties van Moneybird. Bekijk wat CSS is en hoe je het kunt gebruiken in Moneybird.

Dit is een voorbeeld van een gepersonaliseerde factuur:

huisstijl facturen moneybird

Hoe huisstijl instellen? 

Nu je weet waarom, is het ook goed te weten hoe je je huisstijl kunt instellen. Doe hiervoor je de volgende stappen:

  • Log in bij Moneybird
  • Klik op het tandwiel rechtsboven
  • Kies administratie-instellingen
  • Kies huisstijlen

Nu kun je per onderdeel je eigen huisstijl voor facturen of e-mails instellen. Je ziet vervolgens direct op je scherm hoe jouw instelling eruitziet als je iets naar klanten verstuurd.

Het instellen van je huisstijl in Moneybird hoef je maar een keer te doen en is gratis. Dus kleine moeite, grote herkenbaarheid.